Kontor lys

Belysning på kontorer

Hvorfor skal kontor belysning være så kedelig og corporate? Heldigvis er en af tidens store trends netop at gøre kontorerne mere personlige og at give en hjemlig stemning. Lad mig bruge et eksempel til at belyse fordelene ved dette. I dit store lyse hjørne kontoer har du lige fået leveret den nyeste, flotteste og mest trendy HAY stol, men den står lidt gemt af vejen ovre i et mørkt hjørne, her kan du med fordel bruge enten et direkte og ”in your face” spot, der virkelig fremhæver og bringer stolen frem i rummet, eller du kan gøre brug af indirekte belysning, der på en subtil og underspillet måde fremhæver din smukke og stilfulde stol. Det det den rette belysning kan, nemlig at fremhæve dine møbler og dit personlige præg på kontoret, på lige præcis den måde der passer til dit sind og temperament.

 

På bordet

Her er der to forskellige, og ofte lidt modsatrettede, ting at tage højde for. Den ene er et godt lys på din arbejdsstation, dette er naturligvis vigtigt da du sidder her i mange timer og arbejder. Den anden er at sende det rettet signal med den helt rigtige lampe. Heldigvis findes der mange moderigtige lamper, som sikre at du fremstår som et moderne og aktivt menneske, der giver et rigtig godt arbejdslys, denne løsning kan give dig det bedste fra begge verdener.

 

I loftet

Hvis du har højt til loftet, vil jeg her helt klart anbefale kobber, og det skal være kobber i massevis. Det er en dejlige varm og rolig farve, der kan give et strejf af ro i et ellers hektisk kontormiljø. Kobberlamper er som oftest perfekte til at arbejde med den indirekte belysning, som giver en rar og behagelig belysning, der sikre de bedste og dermed mest effektive arbejdsforhold for de ansatte.

 

I hjørnet

Hjørner er altid et overset og ofte kedeligt og spildt område i kontoret, men hvorfor ikke udnytte den plads til noget fornuftigt, og samtidig får noget fornuftigt ud af det. Standerlamper i et ubrugt hjørne, er en god og praktisk nåde at får bedre belysning i kontoret og samtidig bruge den spildte plads i hjørnerne. Her kan man med fordel bruge en lidt fyldig og smuk lampe, der kan være med til at udfylde rummet, samtidig kan lampen være med til at belyse eventuel kunst på væggene, så denne kunst virkelig kommer til sin ret og giver et smukt, personligt og eksklusivt udtryk i kontoret.