Mine top tip til at indrette små rum

I min karriere som indretningsarkitekt, har jeg naturligvis fået mange opgaver, men det jeg altid har interesseret mig mest for, er de specielle opgaver, dem der ofte kræver mere af mig end de mere almindelige opgaver, den slags opgaver der virkelig kan gøre en forskel hos kunderne.
Når en kunde kommer ind ad min dør, tager jeg normalt en indledende snak om deres værdier og hvilke problemer de har, så vi sammen kan finde lige præcis den løsning der kan ændre deres indretnings verden.
En af de mest udfordrende opgaver som indretningsarkitekt, er helt klart indretningen af små rum, især små kontorer er en stor udfordring og kræver ofte at man tænker ud af boksen, og ikke er bange for at inddrage nye materialer eller nye løsninger.

 

Indretning med nylon

En af mine absolut bedste ideer og favorit løsninger til indretning af små kontorer er et koncept jeg selv har udviklet og kalder ”udenfor indenfor”, og er indretning med telte, meget gerne lavet af nylon så de skaber den rette ”outdoor” følelse. Jeg har ofte inddraget hele rummet i indretningen, hvor væggene er dækket af sløringsnet, og hvor jeg har fået skåret træer op i to halve, så de kan blive skruet fast i væggene, hvilket giver følelsen af at være ude i skoven. Gulvet vil oftest være dækket af jord, mos og blade, det er vigtigt at skabe en troværdig følelse, derfor er der også lavet små bakker rundt om på gulvet og et bål sted som man kan holde møder rundt om. Det jeg oftest anbefaler er at man samtidig har en outdoor dresscode, så mødedeltagerne er i outdoor tøj og vandrestøvler under møderne, igen for at skabe den helt rette stemning. Mange af mine kunder vender ofte tilbage og fortæller begejstret om, hvor meget nemmere de har ved at tænke ud af boksen og komme på nye ideer i de anderledes omgivelser.

 

Indretning med hør

Hør er et andet af mine yndlingsmaterialer, jeg bruger det ofte til møderum, hvor der primært skal holdes korte intensive og løsningsorienterede møder. Den grove tekstur gør det ekstremt effektivt til at holde møderne korte, da mødedeltagerne ikke ønsker at sidde for længe på det ubehagelige underlag. Ofte indrettes hele rummet med hør, for at give en oplevelse af at være inde i en ”kuppel af grød” som er et koncept jeg har udviklet. Konceptet går ud på at fremelske fokusset på mødet, deltagerne og løsningen, hvor man ikke bliver distraheret af udefra kommende stimuli.
Rigtig mange af mine kunder, vender tilbage med hvor glade de er for netop denne indretning og det ekstreme fokus indretningen giver.