3 tips til en pænere have

Disse 3 tips er omhandlende: • Græsplænen • Planter • Vedligehold

Undgå pletter i græsplænen

Alfa og omega for en flot have er en græsplæne der står skarpt. En pæn og sund græsplæne er langt mere indbydende, og det giver dig meget mere lyst til at opholde dig i haven.

Mange oplever at deres smukke grønne plæne brydes af mindre kønne pletter. Det kan der være en del forskellige årsager til, blandt andet kemikalier fra gødning eller udtørring. Hvis du vil pletterne til livs, så skal du have sået nyt græs i det beskadiget område. Det gøres således:

 

  1. Start med at rive området

  2. Hæld derefter græsfrø ud

  3. Vand det jævnligt de næste 3 uger

 

Det er dog ikke ligegyldigt hvilke græsfrø du vælger, du finder det rigtige græsfrø ved at finde ud af hvilke behov du har. F.eks. findes der græsfrø specifikt til græsplæner der trænger til reparation. Kvaliteten af græsfrø er heller ikke ligegyldig! Derfor skal du altid være på udkig efter frø af høj kvalitet, så du opnår det bedst mulige resultat.

have-med-blomster

Anskaf flotte planter som kan pynte i haven

Foruden en grøn græsplæne, så er smukke planter og blomster også med til at skabe liv og stemning i haven. Men det kan være svært at beslutte hvilke planter du skal gå efter, når udvalget af smukke blomster og planter er så enormt. Det varierer dog hvilke forhold planter trives i, så du bør altid overveje hvilke forhold din have giver planterne, så de får de bedst mulige betingelser for at gro. Køb planter online her.

Brug tid på at arbejde i haven

Skal du have en flot have, så kræver det selvfølgelig også, at du er villig til at bruge tid og energi på at passe og pleje den. Der er væsentlige mere arbejde i at vedligeholde en have, der har mange buske, planter, bede osv. Er de flot vedligeholdt, så kan du opnå en fantastisk have. Lader du derimod det hele gro som de vil uden at trimme og pleje, vil resultatet derimod virke stikmodsat. Du skal derfor tænke over, hvordan du indretter din have, så du ikke planter mere end du kan overskue at vedligeholde.