Belysning på kontorer

Kontorbelysning behøver på ingen måde at være kedelig. En af tidens store trends inden for indretning er netop at gøre kontorer mere personlige. Belysning har en stor indflydelse på hvordan vi opfatter rummets indretning og derfor er valg af lamper meget vigtig i forbindelse med indretning. I denne guide giver vi vores bud på hvordan du med fordel kan forbedre kontorets indretning med forskellige typer af belysning. 

Lad mig bruge et eksempel til at belyse fordelene ved dette. I dit store lyse hjørnekontor har du lige fået leveret en ny flot designerstol. Desværre står stolen gemt lidt af vejen i et mørkt hjørne, da der kun er en loftlampe på kontoret. Her kan du med fordel bruge enten et direkte spot eller en gulvlampe, der virkelig fremhæver og bringer stolen frem i rummet. Den rette belysning kan femhæve rummet og give et bedre arbejdsmiljø.

På bordet

Her er der to forskellige, og ofte lidt modsatrettede, ting at tage højde for. Den ene er et godt lys på din arbejdsstation, dette er naturligvis vigtigt da du sidder her i mange timer og arbejder. Den anden er at sende det rettet signal med den helt rigtige lampe. Heldigvis findes der mange moderigtige lamper, som sikre at du fremstår som et moderne og aktivt menneske, der giver et rigtig godt arbejdslys, denne løsning kan give dig det bedste fra begge verdener.

I loftet

Hvis du har højt til loftet, vil jeg her helt klart anbefale kobber, og det skal være kobber i massevis. Det er en dejlige varm og rolig farve, der kan give et strejf af ro i et ellers hektisk kontormiljø. Kobberlamper er som oftest perfekte til at arbejde med den indirekte belysning, som giver en rar og behagelig belysning, der sikre de bedste og dermed mest effektive arbejdsforhold for de ansatte.

I hjørnet

Hjørner er altid et overset og ofte kedeligt og spildt område i kontoret, men hvorfor ikke udnytte den plads til noget fornuftigt, og samtidig får noget fornuftigt ud af det. Standerlamper i et ubrugt hjørne, er en god og praktisk nåde at får bedre belysning i kontoret og samtidig bruge den spildte plads i hjørnerne. Her kan man med fordel bruge en lidt fyldig og smuk lampe, der kan være med til at udfylde rummet, samtidig kan lampen være med til at belyse eventuel kunst på væggene, så denne kunst virkelig kommer til sin ret og giver et smukt, personligt og eksklusivt udtryk i kontoret.