Forårsklargøring af haven

Hen over efteråret og vinteren passer haven ofte sig selv. På grund af vejret kan man ikke foretage sig ret meget. Men når vejret begynder at få lidt højere temperature, så er det ved at været tid til at gøre haven klar til foråret og sommeren. Det kan både indebære at man gør jord og bede klar til nye planter, man kan finde havemøbler frem, ordne terrassen (eller altanen) så det hele er klar til sommeren.

Klargøring af bedene i haven

Mange har bede omkring i haven og det kan både være bede der er placering omkring mellem træer og buske eller det kan være højbede. Højbede er især populære da de er lettere at komme til og man har mere styr på indholdet. Har man et par højbede der ikke er helt nye, så kan man male dem med træmaling som giver dem et opfrisket look. Ud over det skal de måske have nyt jord så de er klar til nye planter.

Terrassen skal gøres klar

Når det er sommer, er terrassen en essentiel del af haven. Man kan nok godt betegne den som værende centrum i haven når vejret er godt. Derfor er det også godt hvis den er ren, klar og indbydende når man skal begynde at bruge den. Hen over vinteren kan der let opstå alger på terrassen. Har man fliser kan de let højtrykrenses rene evt. hvor man renser med algefjerne først. Og har man en træterrasse skal man huske at denne skal have olie for at holde sig pæn.

Opfrisk husets ydre

Med tiden kan huset ydre let falme og se lidt trist ud – men det afhænger i høj grad af hvilket materiale huset er bygget med. Har man mursten kan det blot være at disse skal renses, men har man et fanskuret hus kan det godt trænge til en rengøring og en gang maling. Hvis huset, eller kun dele af huset, skal males er det en god ide at vælge en god facademaling. Med en facademaling i god kvalitet får man et pænt udseende og et holdbart resultat.

Mange ældre huse har vinduer i træ og disse skal også males en gang imellem. Ønsker man at male sine vinduer så kan man vælge en vinduesmaling til formålet. Det vil give huset et opfrisket look med nymalet facade og nymalede vinduer.

san-francisco-210230_1920