Haveindretningsideer

Disse 3 måder er omhandlende: • Farverige planter • Havebassin • Udnyttelse af areal

Farverige planter

For mange danskere er ens have ens mekka. Af samme årsag er der også en tendens til, at vi har en følelse af, at vores egen have derfor skal være et helt specielt sted. Ikke bare specielt, men det skal være fyldt med farver og liv af alle arter. Og netop den farverige del er der efterhånden flere og flere, som har taget til sig. Det med at have en farverig have kaster rigtig mange gode ting med sig, da det er med til at give hele huset et løft i form af endnu mere liv.
Her kan dette især gøres igennem farverige blomster og planter. Især farverne lilla, orange, gul, blå og rød og i forskellige kombinationer er oftest en sikker og klar vinder blandt den danske befolkning.

Havebassin

Et havebassin er i dag et essentielt must have i en moderne have. Man kan stort set ikke gå forbi et hus i dag uden, at det har enten et bassin eller et springvand. Det er ligeledes med god grund, for et bassin og springvand kaster mange gode ting af sig. Det har for det første et majestætisk udtryk, som løfter enhver have og hus. Derudover tiltrækker det noget af Danmarks fantastiske fugleliv, hvilket giver endnu mere liv til haven. Yderligere så er det rislende vand et helt fantastisk element for at kunne slappe af og nyde momentet til fulde.

Udnyttelse af areal

I Danmark har vi ofte nogle ret store haver, hvorfor det er svært at skulle udnytte hele haven. For at starte tidligt i planlægningsprocessen for ens have, er det altid en god ide at starte med at kigge i ens tilstandsrapport. Den giver dig et hurtigt overblik over, hvordan hele situationen står til, hvor mange kvadratmeter du har at gøre med.

Herefter hjælper det meget at tænke familieliv ind i ens proces. Der skal være friplads i haven til leg og hygge i familien således, at den bliver et samlingspunkt. Dette gøres ofte ved blot at efterlade dele eller hele midten af ens have være fri for blomster og planter. For at holde have flot og farverig er det derfor vigtigt, at man giver den ekstra gas rundt om den tomme