Ideer til festen

Står du og skal holde en fest for de nærmeste venner, men mangler lidt inspiration, så din fest kan skille sig lidt ud? Så vil vi her forsøge at give dig nogle forslag og tips til at gøre festen endnu sjovere og uforglemmelig! Vi vil præsentere en drink, en leg, tips til musik og belysning og altid slut af med natmad!

Inden gæsterne kommer

Sørg for en musikspilleliste, som kan spille under ankomsten og middagen, som er stille og rolig, så gæsterne kan snakke. Dog bør musikken fordele sig ud i alle rum, hvilket let kan gøres med Sonos, som kan koble flere højtalere på samme spilleliste.

Ankomsten

Når gæsterne ankommer, skal de selvfølgelig bydes velkommen med en drink. De seneste år er gin blevet utrolig populær, og derfor foreslår vi en hyldelime velkomstdrink. Alt du skal bruge pr drink er 3.5 cl gin, 1 cl limejuice, 10 cl danskvand og 1 cl hyldeblomstsaft. Gin, lime og hyldeblomst hældes i et glas med isterninger, hvorefter der toppes med danskvand og derefter pyntes der med en skive lime og eventuelt lidt mynte.

Under maden

Inden gæsterne går til bords, gemmer du en opgave under hver tallerken, som folk skal udføre i løbet af middagen. Eksempelvis ”Byt stol med en anden gæst uden vedkommende fatter mistanke”. Sørg for at glassene er fyldt op med vin, drinks eller øl, så gæsterne føler sig taget af.

Festen

Når gæsterne er spist af, og det er tid til rigtig at starte festen, så finder du minibaren frem og sørger for dine gæster. Her kan du også præsentere de klassiske spil som ”Hint” og ”Bezzerwizzer”. Som aftenen skrider frem, er det en god idé at dæmpe belysningen en smule for at skabe den rette stemning. En sådan en manøvre kan let klares med Philips Hue. Musikken skal også op på et højere niveau, og skal selvfølgelig indeholde ”sing a long” numre. Det skaber den perfekte stemning.

Natmad

Natmaden er en typisk dansk tradition, hvor et let måltid serveres i form af hotdogs, tarteletter eller suppe. Det er en god måde at runde aftenen af på, og sende gæsterne godt på vej hjem af.